Thuisproeverij » Wijnproeverij Lelystad

Wijnproeverij Lelystad

Wijnproeverij aan huis

Wat stel jij je voor bij een wijnproeverij? Elke wijn die wij importeren is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit soort verhalen zijn altijd leuk om verder te vertellen als je visite hebt. Zelfs voor de echte kenner zijn altijd nog delen van de wijnwereld onbekend terrein. Een nieuwe wijn wil je altijd eerst proeven... hoe leuk zou het zijn om samen met je vrienden of familie nieuwe wijnen te ontdekken? Een gezellige wijnproeverij aan huis of op locatie.

Wijnkennis

De geur kan je vertellen of je te maken hebt met een aromatisch druivenras of een ingetogenere druivenras. Wanneer je een basiskennis hebt over de druivenrassen dan kun je op basis van de geur al een groot deel van de druivenrassen afstrepen. De geur kan je ook veel vertellen het proces. Wanneer je hout, vanille en geroosterde tonen ruikt dan heeft de wijn in veel gevallen een houtrijping gehad. Drink je een jonge wijn, gerijpt op roestvrijstalen tanks? dan zal de wijn veel fruitiger qua aroma's zijn.

Wijnadviseur thuis 

Onze proeverijen zijn gezellig, laagdrempelig en leerzaam. Maar hoe proef je een wijn en welke smaken kun je hierin herkennen? En wat bepaalt de smaak van de wijn? Voor de wijnproeverij nemen wij een assortiment van tien wijnen mee. Onze wijnadviseur zal je uitgebreid uitleggen wat er bij het proeven komt kijken en vertelt je alles over de herkomst en druivensoorten. Lijkt het je ook leuk om zelf een wijnproeverij te organiseren? Boek dan een wijnproeverij aan huis in onze agenda.