Thuisproeverij » Wijnproeverij Lelystad

Wijnproeverij Lelystad

Wijnproeverij aan huis

Wat stel jij je voor bij een wijnproeverij? Elke wijn die wij importeren is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit soort verhalen zijn altijd leuk om verder te vertellen als je visite hebt. Zelfs voor de echte kenner zijn altijd nog delen van de wijnwereld onbekend terrein. Een nieuwe wijn wil je altijd eerst proeven... hoe leuk zou het zijn om samen met je vrienden of familie nieuwe wijnen te ontdekken? Een gezellige wijnproeverij aan huis.

Wijnkennis

De geur kan je vertellen of je te maken hebt met een aromatisch druivenras of een ingetogenere druivenras. Wanneer je een basiskennis hebt over de druivenrassen kun je op basis van de geur al een groot deel van de druivenrassen afstrepen. De geur verteld je ook veel over het proces. Ruik je hout, vanille of geroosterde tonen, dan heeft de wijn in veel gevallen een houtrijping gehad. Drink je een jonge wijn gerijpt op roestvrijstalen tanks, dan is de wijn een stuk fruitiger qua aroma's.

Wijnadviseur thuis 

Hoe proef je een wijn? Welke smaken kun je hierin herkennen? Wat bepaalt de prijs van een wijn? Onze proeverijen zijn gezellig, laagdrempelig en leerzaam. Voor de wijnproeverij neemt onze wijnadviseur tien wijnen mee. We zullen uitleggen wat er bij het proeven komt kijken en alles vertellen over de herkomst en druivensoorten van de wijnen. Ben je geïnteresseerd? Boek dan een wijnproeverij aan huis in onze agenda.