Thuisproeverij » Tapas & wijn

Tapasplank en wijnproeverij

Tapas en wijn

In veel landen is het een traditie om eerst te starten met een tafel vol hapjes. Hoe voller de tafel, hoe beter!  Maar welke wijn past er lekker bij welk hapje? Tijdens onze tapas en wijnproeverij aan huis geven wij graag advies. Wij laten jullie kennismaken met bijpassende wijnen bij elk hapje. De garantie voor een heerlijke middag of avond met vrienden, familie of collega's.

Wijnproeverij en tapas

Spanje is het land met de meeste wijngaarden ter wereld. Ook vind je in de steden de meest fantastische tafels vol met tapas. Tijdens onze bezoeken kijken wij naar lokale gastronomie en proeven wij wijnen van nieuwe verrassende wijnhuizen. Vele mediterrane steden zijn goede bestemmingen voor foodies en topkoks. San Sebastian en Barcelona zijn dé hotspot voor culinaire innovaties. Steden met mooie oude straatjes, pleinen en sfeervolle restaurants waar je de klassieke tapas en verfijnde Catalaanse gerechten kunt proeven.  Dichtbij Barcelona vind je ook enkele top wijnhuizen, dus mooie wijnen zijn nooit ver weg. Madrid heeft een groot aantal goede restaurants, gastrobars, tapasbars en de fantastische foodhallen. Het bewijs van de goede Spaanse eet- en drinkcultuur.

Tapasplank

In samenwerking met lokale traiteurs creëren wij een tapasplank met ambachtelijke producten van topkwaliteit. Een schaal vol Spaanse hammen, worsten, kazen, verse olijven en grove tapenades. Van oudsher is de bedoeling dat je gasten trek krijgen en dat hun smaakpapillen worden geprikkeld, zodat ze nog meer zin krijgen in de maaltijd die op ze wacht.

Wijnassortiment

Alle bijpassende wijnen zijn door ons zelf geselecteerd. Een fantastische selectie aan wijnen voor een goede prijs. Ons assortiment is klein en wisselt veel doordat wij onze wijnen zelf importeren. Wij starten de proeverij met een Prosecco afkomstig uit Verona. Gevolgd door vier witte wijnen en vier rode wijnen. Wij sluiten af met een hele bijzondere port afkomstig uit Portugal. Tijdens de proeverij krijgen jullie een proefnotitie lijst voor het noteren van je bevindingen en pareltjes. Onze wijnadviseur zal tussentijds uitleg geven over de herkomst van de wijnen, druivenrassen en leert jullie ruiken en proeven als een professional. De tapas & wijnproeverij aan huis is mogelijk v.a. 6 pers. voor € 47,95 p.p.